Merijutui

Meri aiheena on läsnä ihmisten muisteluissa, teksteissä ja haastatteluissa. Miten moninaisesti se elämässämme onkaan läsnä. 

Kalastaja August Livalan haastattelu
Armas Laakso haastatteli kalastaja August Livalaa 1960-luvun alkupuolella hänen elämästään Karunassa. Haastatteluun tallentui kuvaus nuottakalastuksesta Karunassa 1900-luvulla. 
August Livalan haastattelu, nuottakalastus 

 

Arkeologian professori Aarne Mikael Tallgren
Varsinais- Suomen maakuntakirja IV, painovuosi 1931. Otteita arkeologian professori A. M. Tallgrenin myöhäisesihistoriallista Sauvoa käsittelevästä kirjoituksesta. Lukija: Johanna Luoma
A M Tallgren

Träskbyn pojat Casablancassa 

Ville Sjöholm sai koulussa neljännellä luokalla tehtävän haastatella isoisää ja sitten kirjoittaa siitä aine. Ville haastatteli isoisä Juhani Sjöholmia, Kaukorannan isäntää Sauvosta ja kirjoitti yllä olevan aineen. Juhani on kauan sitten kuullut jutun Kaukorannan naapuritalon Arpalahden vanhalta Konrad- isännältä, joka puolestaan oli ollut pikkupoikana kuuntelemassa, kun itse Jussi, eli Johan Aron Sjöholm sen kertoi. Lukija: Johanna Luoma
Träskbyn pojat Casablancassa

Elämää merenrannalla Karunassa

1960-luvulla Osuuskauppa kuvasi Karunassa elämää merenrannalla. Tähän videoon on koottu katkelmia tuosta pidemmästä Rannikko -videosta.

Huvilaelämää Sauvossa

Sauvolla on rantaviivaa 120 kilometriä. Merenrannalle alkoi 1900-luvun alkupuolella nousta huviloita kesäasukkaille ja vuosisadan puolessa välissä alkoi mökkien rakentaminen. Apteekkari Savo oli yksi kesäasukkaista ja hän tallensi huvilaelämää ja kesäpäiviä Sauvossa 1950-luvulla.

Meripartiolaisia Ahtelassa

Ampolan tilan mailla pidettiin 1960-luvulla erilaisia leirejä. Meripartiolaisten leirielämää tallensi kesävieras apteekkari Savo. (Videossa ei ole ääntä.)

Jaa tämä sivu